onsdag 30 mars 2016

Antikrundan

Här är en kombination som jag burit nyligen. Långkjolen är nyköpt men stay upsen får räknas som närmast antika. 2003 - 2005, någonstans därikring, köptes de på Lindex. Vad jag minns så har de använts rätt flitigt innan min strumpsamling ökade till enorma proportioner. Trots detta så har de hållit väl. Tyget ser förvisso lite "scruffy" ut med ränder och mindre noppor, och lite gummitrådar syns på strumpkanten. Men silikonränderna är intakta och stay upsen sitter där de ska, vilket är det som överraskar mig mest.

Ett par fullt funktionella stay ups med lite skönhetsmissar - de passar bra till längre kjolar och klänningar som kan dölja lite grand. Just här tyckte jag att det var lite kul att metall möter metall, silverränder och guldprickar.
Det ska bli spännande och se vilket år jag slutligen kommer att kassera strumporna!


In English: Metal meets metal - almost antique hold ups bought on Lindex more than 10 years ago. Still functional but with smaller beauty marks. I wonder how many more years they will last!

4 kommentarer:

 1. Wow, 10+ år!, skulle jag precis skriva, när jag såg kanten upptill och insåg... Vänta nu, den metallkanten känner jag ju igen, har ett par ju, undrar när jag köpte dem? Tja, ca 10 år sedan... Hoppsan!
  Gillar dem, mest överdelen, sitter jättebra, bra siliconband, kanska bra stretch och snyggt med metalbandet. Resten är en vanlig standardstrumpa. Kul med återblick och "aha" känslan när jag såg din bild.
  Tack för att du skriver och fotar!!
  Alltid lika glad när det dyker upp ett nytt inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, men vad kul att det är fler som har kvar dem! :D
   Ja, allra senast 2006 borde de vara ifrån, men det blir ju 10 år.. Har några andra par från den eran också, ska bli kul och se om fler än jag drabbas av nostalgi den dag jag fixar ett inlägg om dem.
   Och tack så mycket för berömmet!

   Radera
 2. Imponerande att de är så välbehållna efter så lång tid.

  Själv är jag ingen fantast av stay-ups. Visserligen är det super snyggt och lite sexigt med stay-ups, men jag tycker inte om känslan att det underbart sköna tyget slutar någonstans på låret. Sen upplever jag att de har en tendens att kasa ner som jag inte har upplevt med strumpbyxor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan på rak arm inte komma på att stay ups har kasat för mig, det skulle väl vara om jag smörjt in mig med en massa body lotion som inte absorberats i så fall.
   Men jag föredrar att använda dem när jag är smalare pga lårgnidandet, och är det en riktigt varm sommar har jag hellre en tunn strumpbyxa för att slippa just svettklibbiga lår. Så säsongsmässigt är vår eller höst bäst för mig.

   Radera