tisdag 10 december 2013

Fårstängsel

Strumpbyxor från ett nytt märke på bloggen kommer här! Italienska SiSi har producerat en svart botten, som täcks av linjer i svart och grått som bildar ett rutmönster, inte helt olikt ett fårstängsel. Jag har tydligen lyckats slarva bort plastomslaget, så jag har ingen aning om vilken storlek jag har. Plagget sitter bra på mig i alla fall. En liten varning om storlekstabellerna bara; dels finns en med vikt och längd och dels finns en som konverterar olika internationella storlekar till varandra. Enligt den sistnämnda skulle en italiensk storlek XS motsvara en tysk/nordisk 36-38 och bara där ringer varningsklockorna. Kollar man sedan i vikt- och längd så skulle då en nordisk storlek 36-38 motsvaras av en kvinna som är max 160 cm lång och 45 kg lätt eller en som är 155 cm och 55 kg. Haha! Skulle inte riktigt tro det..


Förpackningen anger inte denier, men de är relativt tunna och skulle kunna röra sig om 30 - 40 kanske. Inget för den riktigt frusna i vinter alltså. Tåförstärkning saknas och det i kombination med tyget borde vara en riskfaktor, men "peppar peppar" så har jag använt dessa 4 dagar utan några som helst bekymmer.
Tyget är Lycra-märkt och det finns faktiskt en liten märkning till som säger att "This product has been made without harmful substances to human beings". Det låter ju förträffligt, men får mig istället lite oroad över vad som pågår i strumpindustrin överlag. Inte för att jag hade så höga tankar att allt är miljövänligt hej hopp, men att det finns en möjlighet att strumpor görs i processer där arbetarna utsätts för farliga ämnen? Och vad finns i slutprodukten för konsumenterna då? Åh, vad jag önskar att en undersökande journalist kunde gräva i det här..

Originalpriset låg på 220 kr, vilket känns lite väl högt när strumpbyxan är rätt "tråkig" (alldagligt) till utseendet. Men då strumpbyxan varit ett skyltexemplar fick jag den rabatterad (minns ej hur mycket) och där tog nyfikenheten över ett nytt märke vid. Vore dock kul om svenska butiker kunde köpa in mer än de säkra korten i svart och grått när det gäller märkesstrumpor. Hela spektrat med mönster och färger finns när det är billigare strumpor, men om säg Oroblu har kommit ut med en modell som finns i svart och turkost så finns den oftast bara inköpt i svart.


In English: My first pair of tights from SiSi. Thin fabric but surprisingly strong. The fact that the packaging tells me that "This product has been made without harmful substances to human beings" makes me wonder about how the average nylon industry works. Anyone that can tell?

2 kommentarer:

 1. Mycket snyggt. Dock gillar jag inte att det saknas tåförstärkning. Jag har nog lite fördomar, men jag antar att det är som med andra snygga strumpor att de inte finns i stora storlekar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle ju inte skada med tåförstärkning när dessa knappast kan vara påtänkta för sandaletter eller dylika skor, med tanke på färgen.
   Hur det var med storlekar på denna vet jag inte, eftersom förpackningen är lämnad på återvinning. Men enligt hemsidan ska en del av strumporna finnas i XL iaf.

   Radera