söndag 24 mars 2013

Georgia

Från långvarigt blogguppehåll till... långränder? Eller ja, ränderna är ju vågräta här så det är inte helt korrekt. Strumpbyxan Georgia kommer från märket Cette. Ränderna är olika tjocka och färgen heter Petrole.


En rätt kul variant på ränder enligt mig, det händer lite mer. Kort kjol passar allra bäst till, för annars uteblir effekten.
Tyget är i 60 denier och det är en klassisk polyamid och elastanblandning med en liten procent bomull i. Finishen är matt och det är en smula trist tycker jag. Lite mer lyster hade inte skadat!Tror nästan att det är frånvaron av glans som gör att den upplevs som mindre opaque på nära håll. Det blir åtminstone allra tydligast i de svart partierna, färgtätheten ser bättre ut där det är petrolblått.
Enligt storlekstabellen i vikt- och längdskala skulle jag haft en större storlek än den jag köpte, men jag följde rekommendationerna efter S - L i förhållande till vanliga klädstorlekar, och det stämde bra.


Jag köpte strumpbyxan på rea för lite mer än ett år sen, och troligen kostade den omkring en hundring. Mer än så tycker jag inte att man ska behöva betala, om man inte är ett fan av matta strumpor. Kvaliteten verkar okej men det matta och genomskinligheten drar ned betyget lite.


In English: 60 denier Georgia tights from Cette. Fun idea with the different sized stripes, but the matte finish and not so opaque look draws my rating down a bit.

9 kommentarer:

 1. Dette er ei strømpebukse som passer i den tiden vi er på vei inn i nå;) Vår, høyere temperatur og ditto kortere skjørt;)
  Men den kjempestilig:) Det er en fin effekt i mønsteret fra smale striper til bredere....ettersom hvor på benet man begynner fra;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog mer kort kjol på vintern än sommaren i och med att vinter innebär tjockare strumpor, sommaren "barbent" och risk för att visa trosorna. Eller rättare sagt, jag kör samma kjollängd året om, men det blir en del längre kjolar sommartid.
   Japp, effekten är fin!

   Radera
 2. Glad påsk iaf, randigt ser oftast på överdelen, men dom va klart snygga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas påsken var bra för dig med!

   Radera
 3. Hej Lillstrumpa, länge sedan jag tittade in hos dig nu. Kul att du håller strumpbyxstilen uppe !
  Har du möjligeht att maila mig på strumpbyxverkstan@hotmail.com, jag skulle vilja kolla en grej med dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, alternativet att jag skulle börja bära byxor känns väldigt främmande.. ;)
   Har tyvärr inte skaffat någon mejl specifikt för bloggen, du kan inte ställa frågan här?

   Radera
  2. Jodå, det kan jag.
   -"vad tror du om ett "convention" för Strumpbyxbloggare, rent allmänt?"
   Vad kan man få ut av det, hur skall man utfomra det,är det någon mening?
   Frågan är ju mest akademisk eftersom det antagligen aldrig kommer att inträffa. Men som sagt, vad tor du?

   Radera
  3. Hm, bra fråga som jag kanske inte har ett galant svar på. Men jag får upp två saker i huvudet, rent spontant.

   1) En sak som gör mig tveksam till det hela (om vi bortser från att strumpbloggande i sig är en liten nisch) är att det finns två sidor av det hela. De som är intresserade av strumpor för att det är en fetisch, och de (däribland jag) som inte har ett sexuellt intresse av strumpor. Där är två olika intressen som möts, och jag vet inte om de två är så förenliga. Åtminstone jag skulle vara helt ointresserad av att träffa fetischister IRL på en strumpträff, för det är inte av den anledningen jag varesig samlar på strumpor eller driver bloggen.

   2) Andra nischade bloggar jag läser, inom andra ämnen, har haft en aktivitet inbokad de gånger jag har läst om att specifika bloggträffar anordnats. Är det matbloggare så har de träffats och lagat mat t ex, eller ölbloggare har besökt bryggerier eller dylikt.
   Vad skulle en träff innehålla för aktivitet? Skulle vi ta med våra samlingar och titta på och jämföra? Det skulle jag ärligt talat inte palla med, och då får jag nog mer ut av att läsa om strumporna och se trevliga foton på nätet. :D
   Det hade kanske varit intressant förvisso att träffa någon strumpdesigner/besöka en strumpfabrik, men då blir det genast tal om resor utomlands.

   Så mja, jag ställer mig avvaktande så länge. Vad har du själv haft för idéer gällande det hela?

   Radera
  4. Hej! Tack för ett eftertänksamt svar.
   1) Du har helt rätt i analysen. Om man kallar det för två inriktningar, så är det nog svårt att kombinera dessa på samma gång.
   2)Inga direkta idéer eller konkreta förslag. Att sitta och jämföra och dra i strumpbyxor håller även jag för orealistiskt. Kanske mer att gå igenom olika typer av nylon, stickningsteknik, design och ändamål för olika strumpbyxtyper etc. Men då måste det ske med någon från Branschen. Men sånt kan man kolla själv på nätet precis som du säger.
   Nåväl, ett avvaktande som sagt. Men alltid trevligt att diskutera lite.

   Radera