onsdag 3 oktober 2012

Katia

En av de strumpbyxor som hållit längst under sommarmånaderna var Katia från Trasparenze, stickad i 15 denier. Detta trots att jag underligt nog fick ett hål mellan troskil och lår efter första användningen. Hur tacklade jag det då? Genom att vid användningstillfälle 2 utsätta dem för en cykeltur i många timmar. Och det påverkade inte hålet, vilket jag hade förväntat mig..


Färgen jag bär heter Playa och är mörkare än nyansen Champagne, som var färgvalet i den sommarstrumpa som jag hade från Trasparenze förra året. På mina ben ser jag dock ingen större skillnad. Playa-färgen är mer gyllene och glimrande i solsken, men i dagsljus som på bilden ovan så smälter färgen väl in på en blekfis som undertecknad.


Eftersom jag ligger på gränsen mellan märkets storlekstabell så gör jag klokast i att välja den större storleken. Passformen är då god på mig, midjan är perfekt.
Tåförstärkning finns. Och apropå hållbarhet, jag tycker om mellantinget 15 denier. Det gör att strumpbyxan fortfarande känns tunn, men den är inte så värst ömtålig faktiskt.
I 9 fall av 10 (känns det som) så sliter jag sönder tunna strumpor på hälarna, men inte på denna. Vid användningstillfälle 5 så hade hålet vid grenkilen till sist orsakat en reva nedåt på låret, men tyget var fortfarande lika fint som innan på fötter och ben. Så bortsett från sömmarna vid troskilen inte höll samman strumpan så finner jag att kvaliteten är god.


8 £ betalade jag för dessa, och det känns som ett överkomligt pris faktiskt. En bra sommarstrumpbyxa som tack vare diskret  lyster går att använda i många olika sammanhang.


In English: 15 denier Katia från Trasparenze in the colour Playa. Discrete lustre and good strength. The only strange thing was that the seam around the cotton gusset didn't hold very well, after 1 day I had a hole. But the rest of the tights lasted for another 4 usings.

7 kommentarer:

 1. Jo, strumpbyxor håller för mer än vad man tror. Det verkar vara en bra vardagsstrumpbyxa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland får jag frågor från vänner som undrar hur jag tycks hålla mina strumpbyxor så hela. Ärligt talat så vet jag inte, men det kanske är så att ju mer van man är vid plagget så lär man sig bära det på något omedvetet sätt..? Jag vill i alla fall minnas att jag har revor betydligt oftare på den tid då jag fortfarande bar byxor rätt frekvent.
   Ja, den är absolut värd att köpa!

   Radera
 2. Vi har nok et felles problem med strømpebuksene....mine også har lett for å ryke på hælen, men noen ganger også oppe ved kilen i skrittet. Men det kan gå lenge før det rakner mer. Ei jeg bruker nå fra cubus har vert sterk. Husker ikke når jeg tok den i bruk, men det har vert noe hard bruk. Har gått liten tur på fjellet, og på butikken rett i skoene er også noe som "knekker" hælen;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fått skriva på baksidan av förpackningarna i sommar för att komma ihåg korrekt antal användningsgånger. Blev såhär i efterhand lite för många sommarstrumpor att testa. :D
   Ibland är skorna strumporna värsta fiende, onekligen..

   Radera
 3. Det verkar vara en trevlig vardags strumpa. Kanske att man borde testa den.

  SvaraRadera
 4. får man ta av dig ballerina skorna och börja lukta på sulorna och slicka ;)

  nylonfeet

  SvaraRadera