torsdag 7 juli 2011

Pretty Polly Naturals Sandal Toe Tights

Det är dags att utvärdera min första strumpbyxa från märket Pretty Polly! Företaget grundades redan 1919 i Storbritannien och har tillverkat nylonstrumpor till budgetpris sedan dess. Jag klickade hem deras 8 denier tjocka Sandal Toe Tights för 4 £, vilket i dagens valutakurs gör den nästan 20 kr billigare än en motsvarande strumpbyxa (i 10 denier) hos Lindex. Mer budget än svensk budget alltså. Förhoppningsvis ska jag kunna göra en jämförelse med Lindex 10 denier framöver. Men nu ska det alltså handla om Pretty Pollys strumpbyxa!
Nu när jag skriver dessa rader har jag burit den vid 2 tillfällen och vet därför inte hur den står sig långsiktigt.Det här är färgen Slightly Sunkissed. När jag plockade ut strumpbyxan från förpackningen så slog det mig att färgen såg lite väl mörk ut för att passa mig. Den har en ton som nog bland andra strumpmärken ibland kan kallas för "Sherry". Väl på så insåg jag att det inte är någon fara. Mina ben blir visserligen mörkare, men lätt solkyssta är nog en passande term.
När jag håller i strumpbyxan så tror jag inte att den är så tunn som 8 denier. Den skulle lika gärna kunna vara 15 denier. Överlag så är det en exeptionellt stretchig pjäs och jag har inte känt mig rädd över att jag ska dra sönder den vid påklädning. Under mina 2 dagar med den så har jag inte fått en maska, jag har faktiskt inte märkt av att strumpan ska ha tagit någon skada alls. Mycket udda. Och mycket bra.Som det hörs på namnet så är det ingen tåförstärkning, utan det här är en strumpa som passar till sandaletter och peeptoe-skor. Byxdelen kallas för "breathable" och jag gissar att det ska andas genom hålmönstret som synes nedan. Oavsett, så är det inget man svettas i, såhär i sommarvärmen.
Bilden nedan kanske skvallrar lite om hur färgen verkligen ser ut.Strumpbyxan finns i 3 olika storlekar, vilka är S/M, M/L samt XL. Jag upplevde att min storlek satt utmärkt på mig, men som sagt så är strumpbyxan mycket stretchig och den skulle säkert passa någon som egentligen är "för stor" för storleken.
Materialvalet består av 87 % nylon, 11 % elastan och 2 % bomull, vilket känns mjukt och fint mot huden.

Jag kan bara konstatera att det här är en kalasbra strumpbyxa för sommarmånaderna. Håller väl och gör inte något stort hål i plånboken heller. Rekommenderas!In english: Pretty Polly Naturals 8 denier sandal toe tights in the colour "Slightly Sunkissed". Very affordable, good quality, soft against the skin and stretchy. A winner in my book!

5 kommentarer:

 1. Jag vill träffa er :) mycket fina foton

  SvaraRadera
 2. Vilket företag beställde du från? Hur mycket kostar frakten? Finns Pretty Polly i någon svensk butik kedja?

  SvaraRadera
 3. hakan: It's a long way to Turkey!

  LM: Jag beställde från UKTights.com. Frakten går på 4,5 £. En varning är på plats: det är väldigt svårt att hålla fingrarna i styr när man ser sortimentet på den sidan. :)
  Har inte sett Pretty Polly i någon svensk butik än så länge faktiskt..

  SvaraRadera
 4. Titta litt på UKTights, og der var det mye fint som jeg komme til å kjøpe litt fra. Aristoc vet jeg er fine strømpebukser:o)

  SvaraRadera
 5. Strømpebukser: Visst finns där mycket fint. :) Aristoc har jag inte provat något från faktiskt, men det får väl bli av rätt snart tror jag..

  SvaraRadera