fredag 30 mars 2018

Secret socks

Ett annat par strumpbyxor som har kommit väl till pass under vinterdagarna är Secret Socks från Pretty Polly. Ja, ni vet väl själva vid det här laget hur over-the-knee-strumpbyxor ser ut. Skillnaden här är att "knädelen" är i ett annat material. Förpackningen anger att det är sockor i modal och det ska hålla fötterna "cosy & warm". Det stämmer faktiskt.


Ovandelen av strumpbyxan är stickad i 20 denier i vanlig stil med en matt finish. Sockorna är i ett "fluffigare" tyg och för mina tankar mot en mysig tröja som man värmer sig med.
Beroende på hur lång du är kan du variera looken med att antingen bära plagget som over-the-knee eller genom att gömma sockdelen under stövelskaft. Då det är resår upptill på sockdelarna så liknar det också en vanlig over-the-knee-strumpa, men det är inte riktigt lika illa. Jag kan normalt inte bära sådana strumpor utan att det hasar ned. Strumpbyxan här vandrar också nedåt under användning men sockdelen stannar ovanför knäet. Så viss justering krävs för mig under dagen, men aldrig så mycket att det blir irriterande eller känns som att hela plagget inklusive byxdel är på väg av.


Jag betalade visst 130 kr för denna (NK?), på märkets hemsida finns en liknande (byxdelen är mer opaque bara) för 16,5 €. Passar dig som vill ha något mysigt på benen och/eller gillar över-knä-looken men liksom jag sällan lyckas få till det.


In English: Secret socks from Pretty Polly are knitted in 20 denier and features cosy modal socks. Depending on lengt, you can hide the sock parts under your boots or just wear it a an over-the-knee style. My legs feel warm enough during gentle winter days in these.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar