torsdag 25 januari 2018

Lodjur, räv, björn

Totemanimal tights, eller som de heter på modersmålet Toteemieläimet sukkahousut, får mig att drömma om finska skogar såhär års. Eller bara nordiska skogar överlag. Skogar där de tre porträtterade djuren finns, djur som alla är mytomspunna och passar väl för ett totem.
Samtidigt så är det här ett par väldigt lekfulla strumpbyxor, för titta hur djuren är tecknade! Väldigt charmiga krabater det här.


Strumpbyxan är den första jag provar från märket Mary A. Jalava, som är en duo baserad i Helsingfors. De har handtryckt strumpbyxor och leggings sedan 2004, tidigare under namnet Zukale&Huoviala. De har ett litet men naggande gott urval.
Det här är ett 70 denier-tyg och det är vad de flesta strumpbyxor har, leggingsen tycks ha 120 denier som standard.


Jag fick tyvärr en storlek större än vad jag beställt, men det är ju bättre än att få en för liten. Det krävs bara lite justering under dagen så att inte strumpbyxan korvar sig nere vid anklarna. Bortsett från det så känns det bra, som ett kvalitetstyg. Givetvis är handtvätt att rekommendera p g a trycket.
De kostar 33 € vilket är en slant, men samtidigt inte så värst konstigt i "indie"-strumpbyx-sammanhang. Jag kommer att hålla ögonen öppna för märket framöver i alla fall, och hoppas på fler trevliga motiv.


In English: Hand printed 70 denier Totemanimal tights from Finnish Mary A. Jalava. Makes me think of Finland's forests and its mythical animals. The lynx, fox and bear have very charming faces and this is a fun piece to wear!

1 kommentar:

  1. Ihanat sukkahousut ja ballerinat :)
    Olisi kiva nähdä sun ballerinat kokoelma :)
    -Salla

    SvaraRadera