torsdag 28 december 2017

Cochin

De här strumpbyxorna var en liten julklapp åt mig själv och även det jag prydde mina ben med på julafton. De må komma från den Indien-inspirerade höstkollektionen Tandoori & Cardamome 2016 från Les Queues des Sardines och därmed föreställa någon mer exotisk växt - men visst osar trycket jul?! Strumpbyxan heter Cochin och är 70 denier.


Från det positiva - ett annorlunda, grönskande, vintrigt och fräsigt motiv - till det mindre roliga. Strumpbyxan var väldigt liten. Mina extrakilon borde kanske ha gjort att jag borde ha valt den större storleken, men å andra sidan var jag väl lika stor sist jag hade på mig ett av märkets strumpbyxor?! Så det känns ju som att de möjligen trycker motiven på andra storlekar än de som jag har köpt tidigare år. Jag kan ju bära plagget, men det känns inte optimalt.
Jag upplever även att trycket på ena benet inte riktigt är placerat så lodrätt som jag skulle vilja ha det, vilket medför en del justeringar. Justeringar som skulle vara lättare om jag hade mer elastiskt tyg att pilla med (dvs om jag var smalare)..


Så nej, jag kan inte påstå att strumpbyxorna visade sig vara så värst prisvärda för mig med 45 €, även om det var en liten julrabatt på dem. Men jag kan inte heller säga att jag ångrar mitt köp. Trots allt så har jag varit sugen på några motiv från nämnda kollektion i ett års tid och det är kul att äntligen ha ett par. Jag får se det som motivation till att faktiskt komma i form någon gång!


In English: 70 denier Cochin tights from Les Queues des Sardines' AW 2016 collection Tandoori & Cardamome. The printed exotic greens feels very Christmassy and was therefor my choice for this years' holidays. I probably should have sized up though, I don't know if the brand has changed sizes since last time I bought from them, or if my extra kilos causes trouble. My other pairs from LQDS feels more generous.

2 kommentarer: