tisdag 21 mars 2017

Uppsala

Uppsala alltså. Ett par tjocka strumpbyxor med superb wet look-yta från Cecilia de Rafael. Jag har tittat på dem i flera år. Inte gör de det lättare för en när det finns 8 färger att välja på. Vad har hindrat mig då? Tja, priset. Drygt 450 kr är en rätt saftig summa för ett par. När jag hittade en shop som säljer dem för ca 41 € så var det läge, för de blir nog inte billigare än så, om man nu inte kommer över någon rabattkod eller kampanj. Första köpet blev konservativt nog ett par svarta.


Det är ju typiskt att vädret var molnigt vid fototillfället, för ytan kommer inte till sin rätt. Dock så är ett par liknande strumpbyxor som jag inte visat(!) från Calzedonia mer glossiga än dessa, Uppsalas yta är glossig men ändå matt, om ni hänger med hur jag menar..Tyget är stickat i 150 denier och det är tjockt och täckande nog att strumpbyxorna skulle kunna användas som leggings (med fot) av fraktionen "leggings are pants". Jag själv skulle dock inte känna mig riktigt bekväm i att bära tightsen utan något till, till vardags. För mig hör tights till träning, och även om dessa säkerligen är hållbara nog att slita i på gymet och i motionsspår så vill jag inte svettas loss i dem.


På bilden ovan syns den blanka ytan rätt bra. Kra, kra! Min inre skata kommer fram, varesig jag vill eller inte, vid åsynen av sådan perfektion. ;)
Plagget finns i storlekarna 2 - 5, där den minsta ska passa en person på 155 cm och 52 kg, och den största en person på 190 cm och 85 kg. Min storlek känns väl anpassad för mig och den breda midjeresåren är bekväm. Att strumpbyxan är tillverkad i 80 % nylon och 20 % spandex samt är Lycra-märkt gör säkert sitt till för följsamheten.
Baktill så går det en söm för vart ben från midjan nedtill tårna. Säkert något sytekniskt, men det är en snygg detalj.


För att avrunda så är jag väldigt glad att jag äntligen klickade hem de här. Nu är mest frågan vilken nästa färg ska bli, läckert röda eller ametistlila eller ja.. alla färgerna har sin tjusning.
Den som älskar blanka ytor och vill ha benen helt täckta, och även ha möjligheten att använda plagget som byxa - ta en funderare! Som sagt så är Uppsala inte det billigaste på strumpmarknaden, men jag hoppas att du kommer känna dig lika nöjd som jag om du väl köper ett par.


In English: I've been thinking about getting Uppsala tights from Cecilia de Rafael for years, but since the price tag is quite high I waited. But finally getting them, I can say I'm really happy! 150 denier and sturdy enough for using them as leggings since they fully cover the legs. The finish is glossy but kind of a matte glossy, and the surface feels lovely to touch. Available in 5 sizes and 8 colours - I need to try more of them out.

8 kommentarer:

 1. Jag kan bara instämma med Jocke. Detta är riktigt snyggt.

  SvaraRadera
 2. De var fine, men samtidig litt rare i looken;) Er det varme også?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, vad ska jag säga, de är väl lagom varma. Trots sina 150 denier så är de inte mitt förstahandsval för minusgrader och snö, men höst/mildare vinter känns som det optimala.

   Radera
 3. Vad ska man säga det är bara att instämma super snyggt !!!
  H// HU

  SvaraRadera