lördag 19 november 2016

Шопинг в Беларуси / Shopping in Belarus / Шопінг у Беларусі

Oktober är normalt min favoritmånad p g a alla vackra höstfärger. I år blev det dock tyvärr inte så många inspirerande strumpbyxor-bland-höstlöv-bilder, eftersom jag ådrog mig en knäskada under månaden. Följaktligen har jag inte varit så fysiskt aktiv som jag velat + att benet sett ut som skit ett tag. Men misströsta inte, strumpvänner, lite godsaker har jag till er!

Jag börjar lite smått med ett litet shoppingtips. Den som var uppmärksam kunde kanske se att bilderna i förra inlägget var tagna i Minsk, som jag besökte tidigare i höstas. Och som oftast, när jag ska resa bort, brukar jag googla om det finns några strumpbutiker på stället, eller ännu bättre ett lokalt strumpmärke att upptäcka. Det sistnämnda brukar dock vara rätt sällsynt, i dessa tider av nätshopping. Därför blev jag lite uppspelt när jag upptäckte att det faktiskt finns ett vitryskt strumpmärke som är helt nytt för mig - Conté.

Deras hemsida anger var man kan handla deras produkter någonstans, och jag besökte deras egen butik som ligger i shoppingcentret bredvid Minsks centralstation.
Utbudet var ganska klassiskt, ingen design som sticker ut sådär väldigt mycket, utan främst hudfärgade och svarta strumpbyxor, och några mönstrade i lite elegant design.

Vitryssland har gjort om sin valuta under sommaren, och därför kan prissättningen vara lite förvirrande beroende på om det är gammal eller ny rubel som avses. Mitt kvitto för 5 st strumpbyxor visar på den gamla rubeln, en totalsumma om 229 200 vitryska rubel. Tittar man på en enskild förpackning, som den som ligger överst, så är en prislapp för gammal rubel (58 700) och en för den nya rubeln (5.87). Har jag rätt nu (efter en lördagscider) så blir det alltså 22,92 för alla strumpbyxor, i den nya vitryska rubeln.
När jag var där så var 1 (ny) BYN värd 4,5 SEK, vilket gör att den här shoppingen gick på strax över 100 svenska kronor! Billigt!

I övrigt så kan jag rekommendera Minsk, det var ett väldigt trevligt och intressant resmål!In English: I went to Minsk earlier this autumn, and found that there's a Belarusian brand called Conté. They offer mostly classic design and the prices are very low for a tourist. Will be interesting to try these out!

2 kommentarer:

 1. Blir spennende å se hva du har kjøpt i Hviterussland;)
  Så får du ha masse god bedring med ditt skadde kne:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det går framåt, men ibland inte så fort som man skulle vilja. Nu gäller det att bygga upp muskler. :)

   Radera