fredag 28 oktober 2016

Scarlet

Det här blir troligen de sista hudfärgade strumpbyxorna att jag bär på bloggen i år, men då de är synnerligen klassiska är det bara att inspireras och memorera dem till våren..


Jag bär här Scarlet Seamer tights från Silky i färgen Nude/Nude seam. De är stickade i 15 denier, där 90 % är nylon och resten spandex. Och ja, givetvis har ett par Seamer tights söm! Det börjar med en tåförstärkning som går under hela fotsulan upp över hälen, för att sedan smalna av till respektive bensöm. Enligt shopens beskrivning så är det en Havanna-häl, men på en annan shop så beskrivs produkten som en kubansk häl. När jag sedan börjar googla lite för sakens skull så ser ju inte en kubansk häl ut såhär, utan detta borde snarare kallas för "point heel"?! Wääh!
Jaja, det är säkert några av er därute som har stenkoll på detta, och vet korrekt term för vilken sorts häl. Jag nöjer mig med att konstatera att det är en rejäl häl och väldigt old school.


Medium är storleken jag har på dessa, som ska passa längder mellan 152 och 172 cm samt höftbredder mellan 92 och 109 cm. Ett ganska stort spann alltså. Ser att large också finns att tillgå i de shoppar jag handlar ifrån, men ingen small.. Nåja. Jag tycker att strumpbyxan satt på plats på mig, plus att den känns mjuk och bekväm.


Förutom min nakennyans så går det även att få strumpbyxan i nude med svart söm, samt svart med svart söm eller röd söm. Det är ganska billig, priset på nätet ligger mellan 4,5 - 6 € ungefär, och den håller åtminstone för några dagars användning. Tack vare den rejäla fotförstärkningen så behöver man inte oroas för att det ska bli hål nere vid fötterna i alla fall, utan det är "bara" att undvika att vara klantig omkring benen. Ett bra val för den som vill köra på glamour utan att lägga belasta betalkortet alltför mycket, alltså!


In English: Silky's Scarlet Seamer tights in 15 denier, nude with nude seams. Are the heels Cuban or just pointed? Discuss in small groups! ;) At least this is a very affordable piece for the one who wants some old time glamour.

10 kommentarer:

 1. Intressant inlägg om en fin Strumpbyxa.
  Det verkar som att det där är en "Point" eller en "French" heel.
  En "Kubansk" är kantig upptill.... Finns en "Manhattan" också.
  Det är snyggt med helförstärkt strumpbyxfot. Dessutom blir hållbarheten bättre och strumpbyxfoten sitter bättre.
  Om du vill prova en bra vardagsstrumpbyxa i 20den 100% polyamide med helförstärkt fot, ska du prova "GUS-Strumpbyxan". Det är egentligen en Finsktillverkad "Vogue" som säljs av GUS-Textil. Mycket bra strumpbyxa som tål att användas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var precis det som jag fick fram av googlandet.. Lustigt att företaget själva verkar så förvirrade!

   Var kan man köpa GUS någonstans?

   Radera
 2. Snyggt med söm bak på strumpan.
  Jag tycker att natur och svart är dom snyggaste färgerna på nylon strumpor.
  Underbar blogg för en som är helt såld på
  vackra ben i nylon.
  Jätte tack Lillstrumpa !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Natur och svart är ju det som alltid funkar!
   Tack själv! :)

   Radera
 3. Strømper med søm bak, i hudfarge, er vel første gangen jeg ser:) Men den ser jo riktig fin ut i strikkingen, og fargen ser ut for å være en varm hudtone. Om du ikke er brun på dine ben;) Hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det? Trodde inte det var så udda, men det kanske det är? :)
   Nä, så värst brun brukar jag väl inte bli!

   Radera
 4. Mer info om strumpdesign.

  http://www.foundationsrevealed.com/index-of-articles/lingerie/vintage20thcentury/495-making-fully-fashioned-stockings

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Här skall det förkovras!

   Radera
 5. du har snygga å läckra nylonklädda bilder på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, antar jag! Läcker tycks vara ditt favoritord?

   Radera