tisdag 12 april 2016

Pour les filles qui n'en font qu'à leur tête

Nu blir det mönsterfest på bloggen! Det här är ett praktexempel på varför det här med strumpbyxor aldrig blir tråkigt för mig. Jag må sakna inspiration eller rentav glömma bort att blogga, men ögonen är alltid öppna för intressant design. Och här kan vi verkligen snacka om originalitet. Låt oss ta en första titt på strumpbyxan Julia:


Jag snubblade av ren tur över märket, Marie Antoilette. Det startades 2011 av den Lyon-baserade grafiska konstnären Valérie Moënne. Märket har främst om strumpbyxor och leggings, men det finns även andra accessoarer, såsom slipsar och scarves att köpa. Mönstren är minst sagt detaljrika och rätt ofta så har de sagoteman. Vad temat bakom min strumpbyxa är kan man fundera över, jag ser det som ren och skär skaparglädje och fri fantasi.


Koifiskar, blommor, statyer, ankare, sjöjungfrur, hjärtan, ugglor, fjädrar och orden "amour" samt "sérénité" finns här. Bland annat. Man får knappast långtråkigt om man detaljstuderar tyget

Marie Antoilettes strumpor finns i 5 stycken storlekar. Min var möjligen lite lång i benen och jag fick göra lite småjusteringar för att mönstret skulle sitta i rätt höjd på benen. Upptill satt plagget på plats. En mindre storlek hade kanske gått bra, men det är svårbedömt när det är mönstrat. Det hade kanske gjort mönstret otydligt. Då plagget också kostar en smärre slant, 31 €, så vill man ju också att mönstret ska vara tydligt!


För att avrunda så är jag mycket förtjust i den här designen, som inte liknar något annat. Jag ser fram emot att kunna skaffa fler plagg från märket till min samling.


In English: Tights for witty girls! Lyon based graphic designer Valérie Moënne is the woman behind the brand Marie Antoilette. She creates tights and other accessories with crazy and playful patterns. I'm wearing Julia tights here. Joyful times!

4 kommentarer:

 1. Jag vet inte vad jag tycker om dessa strumpor du visar denna gång.
  Coola, häftiga, men inte på mina ben blir nog min åsikt om dessa strumpor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, de är kanske främst för tonåringar och för vuxna som inte har vett nog att växa upp. ;)

   Radera