måndag 28 mars 2016

Plaisir

Jag är lite osäker på om jag ska lägga Oroblus strumpbyxa Plaisir 40 i kategorin stödstrumpbyxor eller ej. Den saluförs som en "relaxing" strumpbyxa som ska ha en viss stödjande effekt för benen, men uppenbarligen är det inte tillräckligt mycket för att någon nivå eller mmHg på kompressionen ska anges. Jag tror att vi ska se den som en lättare massagestrumpa helt enkelt.


Den är stickad i 40 denier men som synes är det ett väldigt tunt tyg och man skulle kunna tro att det rör sig om halva summan i denier. Strumpbyxan är också en smula känslig och jag har fått en del hål nere vid fötterna. Dock så har inte hålen utvecklats till revor, vilket är rätt intressant. Har man stövlar så är det bara att köra på helt enkelt.
Färgskalan är från svart till ljust hudfärgat, jag bär den grå nyansen Singapour. Förutom tåförstärkning finns även en byxdel, som främst är synlig och inget som känns när man bär plagget.

Hur är det då med det här med relax och support då? Alltså, jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om det. Strumpbyxan är trevlig att ha på sig men jag upplever faktiskt inte någon direkt massage av den. Någon kompression känner jag inte av alls. Tanken har slagit mig att jag möjligen har en för stor storlek, men enligt vikt- och längdtabellen så ska en storlek M passa mig. Det känns som en vanlig strumpbyxa som har blivit felmärkt..
Trevlig att bära, men känsligt tyg och uteblivet benstöd - det blir ett "mjä" i betyg. Priset ligger omkring 10 £ och det går att hitta billigare basstrumpbyxor, likväl som det går att hitta mycket bättre kompressionsstrumpor i samma prisspann.


In English: Plaisir 40 from Oroblu promises support effect and a relaxing feeling. The tights are nice to wear but I feel absolutely no support. The thin fabric is also sensitive and my overall impression is a "nah".


5 kommentarer:

 1. Kul att du la upp ett inlägg på din blogg. Jag har saknat dem. Det är kul att läsa dem och få inspiration på lämpliga strumpor att köpa. Det är ju inte samma sak att se dem på ett provben i en affär. Här får man ju även en utvärdering som är bra skriven.
  Tack för din blogg som är super bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att ha skyltdockeben är nog få förunnat. :)
   Tack för orden! Den här gången glömde jag bort bloggen.. när jag kikade in så var det visst väldigt längesen jag har skrivit. Tiden går fort ibland! ;)

   Radera
 2. Fantastiskt bra blogg. Som manlig strumpbyxfetischist är det befriande att läsa om en "legitim" användares erfarenheter av det plagg man själv älskar i smyg. Tack! PS, du har fantastiskt snygga ben och väldigt normala och fina fötter! ( nej jag är inte fotfetischist)
  //Jocke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt, jag noterade den här kommentaren först nu!
   Men tack för berömmen. :D
   Haha, legitim.. Alltså, det börjar väl bli lite legitimt för män, fast då i vissa (sport) sammanhang och så ska strumpbyxorna vara tjocka och helst svarta. Väldigt begränsat förståss, men ett litet steg..

   Radera
 3. Oroblu er veldig bra magic 20 og 40 mmm men da den gamle typen ikke de nye med hvit innpakning :)

  SvaraRadera