torsdag 9 april 2015

Legnology

Jag försöker vakna från bloggtorkan med ett inlägg om strumpbyxorna som jag har testat hela vintern. När jag hörde talas om Legnology blev jag såklart intresserad, svenskdesignade (tillverkade i Italien) shapingtights med fokus på kvalitet och perfekt passform. Dessutom med miljötänk i tillverkningen. Produkterna finns både som leggings och strumpbyxor, och för de sistnämnda kan man välja mellan 25, 80 och 120 denier. Eftersom strumpbyxorna kostar en lite större slant valde jag de i 120 denier, utifall att kvaliteten nu inte skulle vara så god som salufört. Sen har jag kört, hela vintern lång. Ungefär en arbetsdag i veckan har jag haft dem på mig.


Nu är strumpbyxorna som sagt klassade som "shaping" och inte support, men de har ändå ett graderat stöd för benen. Utöver det så ska plagget hålla in magen (det har jag inte reflekterat så mycket över) samt lyfta upp rumpan. Rumplyftet, det har jag - haha! - däremot reflekterat över. Det är stickat lite som en pushup-BH för baken, men det som då motsvarar BH-byglar här trycker in på baksidan av låren så att det blir en lite konstig grop på mig. Kanske är snyggare på någon som har mindre fett på låren, men en sådan person har kanske inte så mycket stjärt att lyfta upp heller?
Nu har väl de flesta väl en kjol eller ett par shorts över som kan dölja den där lilla gropen, men lyft upp-funktionen får ett "mjaaa"-betyg av mig. Bästa sättet att lyfta rumpor är och förblir träning..

Stödet för benen skulle jag säga är någonstans mellan lätt till medium. Det finns bättre strumpbyxor för att stimulera benen, men jag tycker inte att mina ben direkt har blivit större efter en lång dag iförd strumpbyxan.
Passformen då? Ja, den sitter faktiskt som en smäck. Dock så lyckas jag alltid ta fel på "magplattan" och "rumplyftet" vid påklädning och tar på mig den bak-och-fram. Eftersom stretchen är i toppklass så är det också en strumpbyxa som tar lite längre tid att ta på sig än vanliga - se därför till att inte vara tokstressad när man måste ta av och på den igen. ;)


Tyget, i 83 % polyamid och 17 % elastan, håller väl. Det enda som syns är ett fåtal noppor nedtill efter mina varmfodrade skor som jag lufsat runt i. Och det tycker jag faktiskt är helt ok.
Grenkilen är intressant nog den tunnaste delen på strumpbyxan, jag är ju så van vid att där är det förstärkt. Vet inte om det är tänkt som nån slags luftningsfunktion? :D Hur som helst, så tror jag att risken är störst att det är där det kommer att bli hål först. Risken för det övriga tyget känns inte överhängande direkt.

I det stora hela så är jag mycket nöjd med dessa. Nackdelen är väl priset, som ligger på strax under 400 kr. Det kan nog få vem som helst att rygga tillbaka. Efter denna lilla genomgång så hoppas jag att ni som är intresserade i alla fall inte behöver vara rädda för hållbarheten - sett till antal användningar så blir priset inte så farligt ändå. Ett litet pluspoäng för förpackningen, det är kul att de har tänkt inside the box! Legnologys små kuber står ut verkligen bland de andra märkena på strumpavdelningen.


In English: Been wearing Legnology's Shaping Tights in 120 denier the whole winter. Quite expensive, but very good quality from this Swedish brand. The support for the legs is between light to medium, and they also got a push up function for the butt. They fit very well.


2 kommentarer:

 1. Det må man si var ei strømpebukse som hadde god holdbarhet:)
  Men tykkelsen på den gjør vel sitt til at den blir så sterk. Og på det øverste bildet, ser jeg de har en veldig jevn og fin yte på dine ben. Men, til den prisen så bør det være så bra;)
  Var den også myk og fin å ha på? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ytan absolut jämn och trevlig!
   Jo, den är bekväm att ha på sig. Det har de lyckats med - en shapingstrumpa som inte klämmer ihop en totalt och ger en andnöd eller liknande. ;)

   Radera