måndag 13 april 2015

Jovitta

Över till tunnare strumpor och lägre priser! Det här är min första bekantskap med det polska märket Fiore; de enkla strumporna Jovitta i 20 denier.


Idag är femte tillfället jag bär dem, och först nu ser de tillräckligt tråkiga ut för att förpassas för enbart hemmabruk. Inga revor, men små hål på en del ställen, ihopdragna trådar på andra och noppor efter skorna. Uppe vid strumpkanten fick jag däremot hål efter höfthållarens spännen vid andra användningen. Den svarta och tjockaste kanten är bara dryga centimetern bred, vilket jag tycker är snålt tilltaget. Det rutstickade tyget under kanten håller inte särskilt väl för några spännen. Men lite kul att ha en kant som inte är i spets eller helsvart.


Jag upplever storleken som en smula liten, framför allt tycker jag strumporna var rätt korta. Vid tillfälle 2 hade jag "stretchat ut" tyget och strumplängden kändes bättre. Men att välja en storlek större än normalt kan nog vara en god idé här. Förpackningen är märkt med "elastan super elastic" men det håller jag inte riktigt med om.
Strumporna kostar omkring en 50-lapp i Sverige och det är en okej produkt, men inget att springa benen av sig för. Jag provar hellre något ur Fiores stora utbud av mönstrade strumpbyxor nästa gång.


In English: 20 denier Jovitta stockings from Fiore. It's an ok product, but the thicker black line on top of the thighs should be wider - the suspender clasps easliy break the stockings.

2 kommentarer:

  1. Strømpene er fine, men det finnes klart bedre kvaliteter;)
    Maskebildet jeg ser på bildet, det man ser kanten oppe, er ikke av de peneste men de duger jo til hverdagsbruk i allefall:)

    SvaraRadera