onsdag 30 april 2014

La Reine

Les Queues de Sardines från Normandie gör limiterade strumpbyxor från scratch - de lekfulla mönstren designas och trycks sedan för hand. Exklusiva klädesplagg alltså, och inte bara för priset, som normalt ligger på 45 € för en strumpbyxa.
Nedan ses jag bära La Reine (drottningen) i färgen Prune (plommon) från förra årets höstkollektion Peau d'Âne. Inspirationen till kollektionen kommer från Jacques Demys film med samma namn.


Tyget är stickat i 70 denier-garn och trots att det silverfärgade trycket som sagt är handtryckt så tycker jag att det håller väl för diverse upptåg. Dessa strumpbyxor kommer jag däremot enbart att handtvätta, det vore hemskt att förorsaka något i onödan när jag ändå lagt en hel del slantar på dem.
Strumporna finns tillgängliga i två stycken dubbelstorlekar och jag har inget att klaga på gällande min. Den är bekväm och sitter väl på under hela dagen och natten.

Däremot kan jag påpeka att servicen inte är helt hundra. Jag älskar märket för kreativiteten men det verkar råda en viss röra på "lagret". Jag beställde egentligen dessa i turkosblått, men som synes kom de i plommon. Fast det är en petitess jämfört med den andra vändan. Jag hade beställt ett annat par strumpbyxor som inte kom i leveransen men som utlovades komma senare. Efter nästan 3 månaders väntan slängde jag iväg ett e-mail och undrade var mina strumpbyxor blev av. Fick svaret att de varit slutsålda sedan länge och en ursäkt över att hemsidan inte visat "sold out" när jag beställde dem.
Lustigt nog så visar hemsidan fortfarande att min önskade färg och storlek går att köpa, detta efter ytterligare 3 månader.. Så eh, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om detta.
Jag får helt enkelt hoppas att servicen skärper till sig framöver, för med tanke på vilka vackra skapelser de gör så går de liksom inte att motstå..


In English: 70 denier hand printed La Reine från Les Queues de Sardines. I looove the design from the brand, but experienced some troubles with the service.

2 kommentarer: