måndag 30 september 2013

Mondello

På Emilio Cavallinis hemsida är namnet på dessa strumpbyxor 40 deniers sheer small polka dots and baguette. Det var mig ett märkligt mönster av baguette, men jag har kanske missat något väsentligt.. Hur som helst gör mönstret som löper längs med benen det hela mer intressant även fastän prickigt aldrig är fy skam i min bok.


Tyvärr så visade sig tyget vara lite känsligt, för vid första användningen så gick en tråd runtom hela vaden, vilket ni kan se på bilden nedan. Inga maskor eller noppor, men just en sån rand. Lite lustigt och lite förfulande, men det är som det är. Annars hade den hållit för 2-3 användningar utan att något annat skett. Tyget är hyfsat tunt, hade jag fått gissa hade jag trott att det var ett lägre deniertal än 40.


Storleken sitter bra och vinrött är en färg som jag "alltid" har användning för, så det här är en strumpbyxa som jag garanterat kommer att slita med hälsan. Den kostade 110 kr i fysisk butik och det är inte så farligt för en märkesstrumpa, tycker jag.


Jag vet, bilden ovan visar mer av hundvalp än av själva strumpbyxan, men jag var liksom tvungen att ta med bilden då det rör sig om en solskenshistoria. Denna lilla valp hittade jag och min guide ute på landsbygden en regnig och kall dag, där den sprang ensam längs en väg. Som synes var den inte många veckor gammal. Med all säkerhet hade någon slängt ut den där i förhoppning att den skulle dö, istället för att avliva den hos veterinär, eller vad jag anser är det bästa - tagit ansvar för att mamman inte blivit havande. Jag antar att valpens kullsyskon säkert också blivit dumpade i något dike, men inte haft samma överlevarkrafter.
Nu har i alla fall denna valp ett gott hem och har hunnit växa till en charmig ung hund.


In English: Wine red dotted tights from Emilio Cavallini with another pattern of dots along with the legs. The photo with the puppy is a sad story with happy ending - I found this little one out in the nature a cold and rainy day, probably thrown out to die. Today she's grown to a young dog and have a good home. 

6 kommentarer:

 1. Stilig strømpebukse som passet bra til kjolen/skjørtet du har på deg;)
  Fargen er ikke ofte å se på dameben, siden det går enten i sort eller nærmere hudfarge:/ Alt for lite variasjon i fargene :)
  Fant dere et hjem til valpen? Eller ble den med hjem til deg? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag som tycker att vinrött är den perfekta färgen för de som inte vill ha svart eller hudfärgat, men tycker att andra färger är för "vilda". Jag *tror* nog att den är den vanligaste jag ser ute på stan, efter just svart, hud, brunt och grått.
   Valpen fick stanna på en hästgård. Skulle nog ha varit för krångligt att ta med den på flygplanet hem.. ;) Men oh vad jag ville ha med den lilla hem!

   Radera
 2. mycket trevlig strumpa. trevligt att man fick se lite mer denna gång

  wolfordman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Är du intresserad av hur tjejer kombinerar sina strumpbyxor med kläderna kan jag rekommendera denna sida: http://pantyhoseparty.tumblr.com/

   Radera
 3. Tack för en trevlig blogg! :) Ibland önskar jag att jag mött dig "IRL"
  Helt jäkla underbart med en kvinna som gillar strumpbyxor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Men sååå ovanligt är det väl inte med kvinnor som gillar att bära strumpbyxor? Sen kanske alla inte är i närheten av så nördiga som jag, förståss.. :P

   Radera