onsdag 17 juli 2013

Dover

Inte för att jag precis vet hur vanligt det är med zebror i Dover, men det är i alla fall namnet på denna zebramönstrade strumpbyxa från Sanpellegrino. Den lila nyansen kallas för Mirto 6, vilket jag antar åsyftar på en sardinsk likör gjord på myrten. Plagget finns i två storlekar, S/M samt L/XL.


Tyvärr så blev jag rätt besviken på dessa. Passformen är god och jag gissar att tyget säkert står pall för ett par omgångar, men det är så otroligt styvt. Jag vet inte vad jag ska likna polyamid/elastan-mixen vid, men det känns då inte som med "vanliga" strumpor. Visserligen är det 60 denier, men det ska inte spela någon roll. Ytans struktur är grov och liksom "torr". Strumpbyxan är inte på något sätt obekväm att bära, men det känns ändå fel på något sätt. Närbilden nedan kanske kan ge ett hum om det jag försöker förklara.
Originalpris låg på 250 kr, jag hittade den på rea för ungefär 100 kr om jag minns rätt.


In English: 60 denier zebra patterned "Dover" tights from Sanpellegrino. These tights are quite strange, since the structure is rather rough. The fitting is good, but I still get annoyed of the feeling of wearing them.

2 kommentarer:

  1. Litt dumt at ei så fin strømpebukse skulle være så "stiv" å ha på deg. Men føles den ikke myk i det hele tatt da? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jao, det är ju inte precis som att ha på sig ett par jeans. Men de är liksom sträva.

      Radera