onsdag 7 november 2012

Myriam

In med tjocka strumpbyxor som man kan mysa i till stickade tröjor och ruskväder! Oroblus kabelstickade och skogsgröna strumpbyxor vid namn Myriam passar bra för det ändamålet, åtminstone för mig. De är stickade i 60 denier men är så pass tjocka att förpackningen har bredden av ett DVD-fodral.
Förutom kabelstickat så är det även ett "vanligt" randigt mönster längs med benen. Ingen bomull är inblandad i materialet, trots att man skulle kunna tro det på dels känslan och dels då strumpbyxan tar plats.


Färgen heter något så originellt som Green 14, men det är en nyans som nog kan passa de flesta, inklusive för de som tycker att färgade strumpor är för vågat. Svart och brunt går också att välja.
Då bara större storlekar fanns tillgängliga när jag beställde kan jag inte säga hur pass rymlig den är, men Oroblu har jag nog aldrig haft problem att få plats i.


Varm och mysig, och med en kvalitet som tycks helt okej. Kostar omkring 18 € på Internet och troligen något mer i svensk butik. Söker man efter något lite mer "robust" och har den slanten över så är den väl värd att titta in.


In English: Cable knitted and striped Myriam from Oroblu. 60 denier, but really thick, and a cosy forest green colour. Perfect for autumn!


2 kommentarer:

 1. I mina ögon är inte strumporna gröna. De är ju mer blå än gröna. Jag vill minnas att jag hade en sådan blågrön färg i min låda med vattenfärger när jag var liten. Den tog slut innan någon annan hade kommit halvvägs.
  Intressant att det inte är någon bomull, för dem ser varma och sköna ut precis som om det var mestadels bomull. Tyvärr så tycker jag att 18 € är något dyrt. Jag glömde skriva att dem var snygga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att de är blågröna, men absolut mer gröna än blåa. ;)
   Och nu kom jag att tänka på akvarellfärger och blev oförklarligt sugen på att skapa något, det var inte igår det hände precis. Tack för inspirationen!
   Ja, man tror verkligen att det är bomull, men avsaknaden av det gör inget för mig, för nu håller de sig stretchiga och fina i konstmaterialet.

   Radera