fredag 30 november 2012

Alvie

Med en marinblå färg (Zaffiro enligt förpackningen) och ett mönster av korsande streck - de flesta är som "hål" men vissa är som sydda sömmar ovanpå så skiljer strumpbyxan Alvie från Trasparenze ut sig lite grann från andra strumpor i liknande kulör i min samling. De kommer från höstkollektionen för 2 år sedan, eller kan det ha varit så sent som för ett år sedan?


Jag hittade mitt exemplar i butiken Esthetique i centrala Trondheim, en affär som säljer främst smink men även har en liten hörna med märkesstrumpor såsom Wolford och Oroblu. Priset låg på 250 NKK, vilket såklart var saftigt.. men å andra sidan så shoppar jag ytterst sällan något annat än lokal mat och dryck samt strumpor när jag reser bort, så det fick väl vara okej.
Dessvärre fanns bara den största storleken, 4, kvar i sortimentet och såhär i efterhand så kan jag inse att det inte alltid är helt lyckat med för stora strumpbyxor. Alvie kasar en del när jag har den på mig, så en del justeringar krävs under dagens lopp.

Annars så är den väldigt trevlig att bära. Mjuk och skön, i kvalitetsmaterial på 85 % polyamid och 15 % elastan. Förpackningen anger inte denier, men den påminner om strumpbyxor som brukar ha 60 ungefär.
Jag bjuder på en otroligt suddig liten extrabild nedan - Alvie visas upp i Stockholms smalaste gränd; Mårten Trotzigs Gränd i Gamla Stan. Visst kan man kombinera blått med rött?! :)


In English: Zaffiro coloured Alvie tights from Trasparenze. Discrete but interesting pattern.


9 kommentarer:

 1. Lenge siden jeg har vert og sett på dine innlegg nå:/
  Men ser du har vert og handlet strømpebukser på Estetique i Trondheim, der har jeg også handlet;) Det er kjempetrivelig personale i butikken, og jeg fikk meget god hjelp og sågar veiledning av innehaveren selv et par ganger.
  Den du har på deg her, fra Norgesturen, er jo riktig fin. Ikke så ensformig med stripene, eller hva en skal kalle de:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk så glad man blir när man oväntat finner en liten strumphörna inne i butiken. :)
   Nä, det är en skön liten "twist" på ränderna. Nu slår tanken mig att ett kommande inlägg kommer visa ett liknande mönster med korsande ränder, men jag tycker betydligt bättre om denna varianten!

   Radera
  2. Venter på å se hvordan den ser ut;)

   Radera
 2. Intressant strumpa i fin färg. Dock gillade jag inte de på sydda sömmarna. De andra "hål" strecken var snygga. I mina ögon hade det räckt med bara "hål" strecken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag hålla med om. Samtidigt gör de sydda sömmarna den lite mer unik. Jag tycker att det är en bra blå färg som funkar till mycket.

   Radera
 3. Snygga! Väcker ett vill ha-begär. ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får se till att använda dem mer. Oftast när jag köper strumpor från Trasparenze så är de så delikata att jag inte vill använda dem till vardags - men de här funkar ju helt klart!

   Radera