måndag 3 september 2012

Alga-Active

När jag fyllde min (Internet)varukorg med strumpor inför sommaren så slank det med en strumpbyxa som inte bara utger sig för att vara ett vanligt klädesplagg. 20 denier tunna Natural Alga Active från märket Sarah Borghi påstår sig även liva upp benen, inte genom kompression utan med inbakade mineraler och vitaminer till huden, vilket ger en "tonic and regenerating action". Hur det sedan fungerar i praktiken vet jag inte, materialet anges bara som 85 % polyamid och 15 % elastan. Förpackningen lovar i alla fall att dessa alger ska hålla för 5 tvättar.

När jag tog upp strumpbyxan från förpackningen kunde jag inte känna någon speciell doft, jag hade nästan förväntat mig lite sjöbris efter alla ord. Det jag däremot reagerade på var att färgen Sabbia såg väldigt mörk ut för att passa mina ben. Men väl på, så visade det sig vara falskt alarm.


Visst så gör de nog sig allra bäst på om man har hunnit vistas lite grand i sommarsolen, men så värst onaturligt blev det inte.
Det är oklart om algerna gav mig extra energi, men första användningsdagen blev de utsatta för en rejäl vandring på flera timmar. Jag var rätt trött efteråt, inte bara i benen. Att jag orkade vandra alla dessa timmar tror jag snarare berodde på kondition, vackert landskap och bra sällskap, faktiskt.


Jag valde storlek utifrån en längd/vikt-tabell och den kändes överlag bra. Midjeresåren kunna vara något generösare, eller så är strumpbyxan helt enkelt tänkt att vara en hög-midja-strumpbyxa. Jag är ju inte helt bekväm med dessa höga midjor. På kjolar är det en annan sak, men jag ogillar att ha underkläder som håller på att trycka in magen.

Hållbarheten verkade fin också. När jag kom hem efter vandringen hade jag ena katten i knäet och hon satte en klo i strumpbyxan - vilken klarade sig. Wow, tänkte jag!
Vid tredje användningen fick jag dock en reva på hälen, utan någon speciell anledning. Jag betalade 5 £ för dessa, vilket blir ungefär 55 SEK. Rätt okej, men ingen superprodukt helt enkelt.


In English: 20 denier Natural Alga-Active from Sarah Borghi. The package gives promises about fresh legs due to seaweed in the fabric. I'm not sure what I should believe about that, but the product itself is a ok. Lasted 3 days and costs 5 £. The colour that I wear is called Sabbia. Looks very dark but gets more natural on the legs.

5 kommentarer:

 1. Strømpebuksa er veldig fin den, tar seg bra ut i naturen gjør den også;-)
  Muilig du kan ha fått litt brunfarge på dine ben, for fargen ser ut for meg at den er mer solbrun;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mja, det har varit väldigt sparsmakat med sol under sommaren, åtminstone när bilden togs. Så det är nog helt och hållet strumpbyxans förtjänst! :)

   Radera
 2. Det verkar ju vara en vanlig strumpbyxa som ser trevlig ut.
  Jag upplever att det i ett & samma märke är olika hur lång tid som strumporna står emot hål på hälen/sulan. Jag tror att det beror på hur man lyckas att slita & nöta som är orsaken till att det blir hål. Man märker nog inte alltid om man är oaktsam eller inte när man har skor på sig. Hur hårt skorna är snörade mm.
  Var är den översta bilden tagen? Det ser fint ut där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, strumpbyxtester är ju ingen vetenskap, men ger nog en liten hänvisning kring ungefärlig kvalitet. I skor försöker jag oftast skydda strumpbyxorna med steps eller bomullssockar, förhoppningsvis hjälper det en del. Dock så tror jag att jag fick revan när jag gick omkring "barfota" här hemma denna gång.
   Fotot är taget på Ven. Kan verkligen rekommendera en resa dit, om man har vägarna förbi!

   Radera
 3. Tack för informationen var bilden var från. Jag har åkt förbi Ven ett flera gånger, men jag har aldrig varit iland dock.

  SvaraRadera