söndag 27 maj 2012

Shocking pink

För 2-3 år sedan reade Twilfit ut knalliga strumpbyxor från Falkes Pure Matt 50-serie. Jag köpte på mig färgerna rosa, grön och blå. Har dock aldrig visat upp dem på bloggen innan, så det kan väl vara dags? Den rosa får vara först ut. På bilden nedan har jag mixtrat lite med kamerainställningen för att fånga intensiteten i färgen. För beroende på ljussättning kan den bli otroligt knallig, en riktig neon. Mixtrandet har dock medfört att kvaliteten på bilden inte är super, men det kan ni säkert stå ut med.


Som namnet på strumpbyxan säger så är den i 50 denier. Det är också en matt finish, även om det knappast är vad jag reflekterar över vid första anblicken. Färgen stjäl uppmärksamheten, helt enkelt. Att den inte är högglansig syns tydligt, men det skulle lika gärna kunna vara en halvglansig strumpa. 
Den utlovas vara semi-opaque, vilket stämmer. Faktum är att den är mer opaque än många strumpor som sägs vara helt opaque.. 
Såhär ser för övrigt färgen ut när den är som mesigast, i skugga:


Hur är den att bära? Det här är en av de Falke-strumpbyxor som inte hasar ned från midja och stuss, hurra! Midjeresåren är bra för min storlek, det är god stretch i plagget och det är bekvämt. Gällande hållbarhet så har jag använt den några gånger, dock ej fler än 5. Men det syns inga förändringar på tyget. Dessutom har jag nog tvättat den i tvättmaskin, trots att förpackningen angett handtvätt. Hemska tanke..

Fullpris i butik var 160 kr, rea-priset var hälften. På nätet tycks denna modell ligga på omkring 16 €, och finns i en uppsjö av färger. Välj en mer neutral färg och du har en bra vardagsstrumpbyxa istället. Förutom ett stort antal färger så kan även stor som liten hitta en passande storlek. Erbjuds från S till XL, där S motsvarar en svensk 36 och XL 48 - 50.


In English: Falke Pure Matt 50 tights, in a neon pink colour. As far as I know, the quality is good and it's also nice to wear. Since it's available in many colours and sizes, this can be one of the better products from the brand.


9 kommentarer:

 1. Den var virkelig i sjokkrosa;-) Men siden har vært så kaldt som det har vært den siste tiden, er den nok fin å ha. Fin ser den også ut for å være på nærbildet du har tatt;-)
  Artig komposisjon også.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vädret går verkligen upp och ned. Sommarhetta ena dagen för att gå tillbaka till något slags höstväder igen. Ur led är tiden!
   Är man ute i gröna parker får man passa på att klämma in lite strumpor i blomsterfotograferandet. :)

   Radera
 2. Jättefint, måste kännas bra att gå ut med den strumpbyxan. Det påminner om något ut en gottpåse ;-)

  SvaraRadera
 3. Härlig färg. Att se ett par ben i den strumpbyxan livar upp tillvaron på grund av sin färg. Dock ska jag medge att den är för färgig för mina ben.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visserligen är jag en stor vän av svart, men är samtidigt av åsikten att det behövs mer färg i samhället.

   Radera
 4. Cool färg men den kan nog inte passa till så många kläder. Det finns dock säkert tillfällen då de kan passa de också. :)

  På första bilden ser de galet skrikiga ut. :D

  SvaraRadera
 5. Ja, det är klart, till svart funkar det ju... och till vitt men inte så mycket mer. Fast det är klart, svarta och vita kjolar/klänningar är ju ganska vanligt. :)

  SvaraRadera