måndag 28 maj 2012

Olive Night

Lustigt namn på en färg. Att strumpbyxan är olivfärgad håller jag med om, men vad är en oliv-natt? Visst, som så ofta ger tyget olika färger beroende på ljussättning. Som på bilden nedan, där låren är under lågt stående kvällssol. Här går det olivgröna över till en rödare nyans, samtidigt som den 40 denier tjocka strumpan nästan blir genomskinlig.


Det är en strumpbyxa som kommer ifrån den danska skönhetskedjan Matas, och är under eget märke. Den består av 90 % polyamid/microfiber och resterande 10 % är Lycra-märkt elastan. Den går att få från S/M upp till XXL. Även om den danska kronan ligger högre än den svenska, så är produkten hemmahörande i kategorin "budget". Du får 1 strumpbyxa för 40 DKK eller 3 st för 100 DKK. Klassisk Lindex-anda!

Överlag så känns det lite som en Lindex-strumpa, från billighetsepoken. Den är visserligen inte lika mjuk som de oftast är, men kvaliteten i övrigt tycks likartad. Den kommer inte att hålla för evigt, men jag gissar på att den bör hålla 10-talet gånger om inte någon olycka sker. 
Storleken satt bra på mig, trots att jag faktiskt valt en för liten storlek enligt tabellen på förpackningen. Värt att notera är att den har en troskil i bomull, huruvida det finns eller ej brukar ju variera bland de billigare strumporna. Som jag redan nämnt så är den inte något vidare opaque - vilket gör den till ett bra val för den som vara lite vårig men inte känner sig bekväm i hudfärgat.

En helt okej strumpbyxa till ett bra pris. Ett litet minus är att den inte tycks finnas i speciellt många färger, förutom olivgrönt såg jag svart, grått och någon grålila variant.


In English: 40 denier microfibre tights in the colour Olive Night, from the danish beauty shop Matas. An okey product for a low price, you get 1 pair for 4 € or 3 pairs for 10 €.

17 kommentarer:

 1. hej. jag tycker om dinna nylonklädda ben.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym!
   Av att döma av din felstavning så tror jag att du har varit här innan och skrivit precis samma sak den gången.

   Radera
 2. Snygg Strumpbyxa. Är det förstärkningar i foten på den?

  SvaraRadera
 3. En hel del av dina bilder är helt fantastiska, jag måste lägga band på mig så att jag inte kommenterar allt du presenterar. Men jag har en förkärlek för hudfärgade strumpor, gärna med undertoner som dessa, för så ser de ut på översta bilden, inte på undre naturligtvis, då ser man ju, det är en del av finessen anser jag, ett märkligt livfullt klädesplagg.

  Sedan är jag väldigt svag för opaka strumpor, med vacker yta, självklart. Det ser så vackert "klätt" ut, och så lyser ändå de kvinnliga formerna igenom. De får gärna vara annat än svarta då, men sedan finns det ju också svarta med mer "sammansatt" ton, och då kan det bli hur vackert som helst.

  Svenska västkusten är ju bara för vacker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, lägga band på sig låter onödigt. Vill man tillföra något så är det väl bara att göra det?
   Kul att du uppskattar bilderna, själv försöker jag variera mig från det vanliga "hemma-framför-spegeln", det blir lite roligare för ögat och dels faller ofta ljuset mycket bättre utomhus också.

   Radera
  2. Ja, väldigt fint blir det ibland, ofta...

   Radera
 4. var köper man dessa strumpor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I en Matas-butik i Danmark, Malmö eller Varberg.

   Radera
 5. Lillstrumpa, min blogger har strulat en smula, jag fick lägga in mina svar på en ny sida på min blogg, den heter "slutsida". Och nu börjar det bli svårt att se koderna i din blogg när man publicerar kommentarer. Det är ett nytt system i drift, mycket lurigt.
  Andres

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag titta in där snarast då!
   Hm, lustigt att de konstrar till det så mycket. Det ska ju vara svårt nog för en spam-robot, men inte för en människa, tycker jag..

   Radera
 6. Många av de fotograferade koderna är omöjliga att tyda!

  SvaraRadera
 7. Tack för ditt svar. Jag ska kolla extra noga när jag är i närheten av Malmö eller Varberg. Danmark tror jag inte att jag kommer att åka till inom den närmsta tiden.

  SvaraRadera
 8. Strømpebuksa har jo et elegant og fint maskebilde. Er nok derfor den tar seg så godt ut i kveldssol;-)
  Det blir jo også et spesielt lys på den tide an døgnet:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvällssol liksom gryning är underbart. :)

   Radera
 9. Snygga! Den översta bilden är verkligen speciell, dina ben skimrar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förväntade mig inte precis att lite kvällssol kunde göra så med färgen. :D

   Radera