lördag 2 april 2011

Trasparenze Carmen

Något från italienska Trasparenze har jag visst aldrig tidigare visat upp på bloggen. Först ut blir strumpbyxan Carmen, från höstkollektionen Fashion and Music 2009. Varje strumpa där har fått namn efter en kompositör eller ett musikaliskt verk. Se där, vad man får reda på när man googlar!



Strumpbyxan är stickad i 60 denier och mitt exemplar är i den sköna gröna nyansen Smeraldo.
Runt omkring strumpbyxan går ett streckat mönster vilket jag associerar lite till kvistar. Helt fel i mina tankebanor verkar jag visst inte ha, då jag finner denna mönsterbeskrivning: "visually slimming diamond crisscross pattern that resembles the veins of leaves".



Det är ingen direkt tåförstärkning på dessa, men när strumpbyxan i sig själv är rätt tjock så behövs det inte. Den verkar inte ömtålig heller, när jag trädde på den tog jag även i de tunna mönsterpartierna utan att något hände. Strumpbyxan satt också på plats under hela användningstillfället med en lagom tilltagen midjeresår.



Det här är en i mitt tycke snygg strumpbyxa! Jag gillar grönt, den har ett lite annorlunda men ändå vilsamt mönster och jag älskar när det finns lite tjockare feststrumpor. Att behöva frysa på kvällen bara för att strumpan är tunn är inget vidare.
Eftersom den är från förra vintern kanske den är svår att få tag i, men under min googling stötte på jag den i några webshopar, så uppenbarligen finns det fortfarande en chans!

Jag ger den full pott i alla fall, till utseende, känsla och kvalitet. Jag avslutar med en bild på den oerhört vackra förpackningen - Trasparenze lägger inte bara vikt vid själva strumpornas lyxiga känsla utan även på omslaget. Jag gillar't!



In english: Carmen tights in the nuance Smeraldo from Trasparenze. Delightful to look at, as well to wear. I really like when a party pantyhose's a bit thicker, like in this case, 60 denier. An extra plus for the beautiful packaging!

5 kommentarer:

  1. Mmmmm mycket vackra. Men det tycker jag egentligen om alla strumpor. Alltid trevligt att se när ni använder färgade och mönstarde strumpor. Jättesnyggt med att du bryter av med röda skor. Och dessa var ju otroligt snygga, tycker om när de har lite remmar.

    SvaraRadera
  2. Mycket fina strumpor. SKa se om jag kan hitta dem på internet och att de finns i min storlek, fast är inte italienskor något mindre än oss här i Sverige?
    Jag tyckte inte attd et var snyggt med röda skor till dessa ursnygga gröna strumpor. Skorna var snygga för sig, men inte i denna kombination.

    SvaraRadera
  3. Wolfordman: Tackar, tackar! Jo, jag gillar skorna själv. Dels är Mary Janes klassiskt vackra, men det jag faller mest för är att de är i rött lack.. :)

    LM: Ja, visst är de trevliga? ;) Jo, de har mindre storlekar i Italien, men de kör på storlekar efter längd/vikt på strumporna här, så det är väldigt lätt att följa. Den rekommenderade storleken passade mig i alla fall.
    Ja, smaken är som baken! Själv är jag rätt förtjust i att kombinera grönt och rött, inte bara i juletid..

    SvaraRadera
  4. En sen kommentar; det ser ut att vara riktigt exklusiva strumpor, mönstret ser genomarbetat ut, och inte "billigt". Rött är ofta erkänt fint till smaragdgröna toner, konstnärer vet, säkert många fler.
    Och även om den röda tonen är farligt nära att hamna lite för långt ifrån matchning här så gillar just jag det, personligen. Jag gillar att det stretar och drar lite, när man matchar färger för perfekt ihop så kan det falla ihop och bli trist. Levande och friskt säger jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Trasparenze får allt som oftast min puls att höjas några snäpp. :)
      Just i det här arrangemanget tänkte jag mer på att bryta av, snarare än att matcha.

      Radera