måndag 30 juli 2018

Locomotora Borracha

Ibland tror man att det är självklart att man har recenserat något, då det liksom ingått i bassortimentet sedan urminnes tider. Men tydligen inte. Lindex semi shine-strumpbyxor i 15 denier har visst gått bloggen förbi. Tills nu.


Jag har färgen Light Skin här och den funkar väldigt bra på mig. Den är ljus utan att bidra med någon vit nyans till benen och den halvglansiga ytan ger benen ett naturligt och hälsosamt utseende.
Strumpbyxan har en förstärkt byxdel i matt tyg, men jag har inte så mycket att säga om den annat än att den är där. Inte så värst störande alltså.
Det som kanske drar ned den annars så fina looken är att tåförstärkningen är rätt avlång. Som ni kan notera på bilden ovan så är den lätt synlig vid användande av ballerinaskor eller liknande. Förvisso har jag väldigt korta tår, så någon med längre tår och/eller lång fot kanske inte alls får samma upplevelse.


Tyget verkar vara både starkt och ändå inte.. Jag har använt den hittills i 3 dagar och jag har fått inte rätt mycket grus och lite stenar i skorna under dessa timmar, och tyget ser trots det fint ut. Däremot har jag fått några glesare fläckar uppe vid låren (se nedan), vilka jag upptäckte under dag 2. Sådana fläckar brukar bland uppstå efter flitigt användande, men även myggspray har orsakat sådana. Jag är dock rätt så säker att jag inte har sprayat myggmedel på dem.. Under årets fjällvandring hade jag nämligen inte några tunna strumpbyxor på benen. ;)


Så ja, lite oklart varför fläckarna har uppstått. Även om tyget är extra tunt där så höll det under tredje användningen och lär hålla några gånger till.
Om jag rekommendera att köpa dem? Tja..? Priset är relativt billigt för att vara Lindex numera, 50 kr. Kedjan finns överallt i princip, så det är ett plagg som är lätt att få tag i. Bekväma att bära och ger benen ett smickrande utseende. Känns ganska svala i det extrema sommarvädret. Så egentligen är det väl brasklappen om att tyget kan te sig lite märkligt.


In English: Semi shine tights in 15 denier from Lindex, in a Light Skin nuance. Comfortable and gives the legs a healthy look. The toe reinforcement might be seen in ballerina shoes though, it might be better on someone with longer toes than mine. Also, the fabric seems a bit weird. It's strong enough to handle stones in the shoes, but I got these "see through" dots on the thighs during day 2. That normally happens when a pair of tights has been used heavily, or if some mosquito repellent been put on. But none of this.. However, these tights are nice.

1 kommentar:

  1. Ihanat sukkahousut :) Mustat ballerinat noiden sukkahousujen kanssa on tosi nätti vaateyhdistelmä

    SvaraRadera