tisdag 10 maj 2016

Ideal für Frauen

Alla som är intresserade av en bra stödstrumpbyxa till budgetpris, räck upp händerna! Att den dessutom är lättillgänglig ger pluspoäng. I Tyskland finns märket Nur Die i var och varannan mataffär, och om en Tysklandsresa inte är närstående går det att shoppa på nätet. Själv köpte jag dagens strumpbyxa, "Fit in Form", på ett REWE Markt för ca 5 €.
Nog för att jag lovordat märket innan, men en så pass billig stödstrumpbyxa var jag mer nyfiken på än att jag förväntade mig mirakel. Så det är glatt överraskande att den har blivit en favorit.


Strumpbyxan är stickad i 40 denier och den svarta färgen är transparent och passar bra för vår och höst. Den är märkt med "starkt stöd", själv skulle jag snarare säga medium då jag jämför med "riktiga" kompressionsstrumpor. Men stödet är mycket bra, det ger inte upp under en dags användning och benen känns fortfarande fräscha och pigga efter ett arbetspass. Dessutom håller den tvätt efter tvätt, jag har passerat åtminstone 10-talet användningar nu och strumpbyxan är fortfarande i mycket bra skick.


En liten tåförstärkning finns, liksom en förstärkt byxdel som känns behaglig. Finishen är matt och tyget är något strävt i jämförelse med en genomsnittlig strumpbyxa, men det är absolut inte otrevlig ha mot huden. Tvärtom så är mixen av 85 % polyamid och 15 % Lycra-märkt elastan försett med Aloe Vera (fråga mig inte hur det rent praktiskt går till). Strävheten är något som jag mest bara noterar när jag ska ta på mig strumpbyxan.
Så ja, ett riktigt klipp vad gäller kvalitet och prisvärdhet! Nu när solen skiner så är det dags för mig att premiäranvända den hudfärgade varianten..


In English: Support tights with great quality for a budget price? Look for Nur Die's Fit in Form, knitted in 40 denier, when visiting a German supermarkt. The support is on a medium level, and lasts the whole day and through washes. They cost around 5 €. 


3 kommentarer:

 1. Det låter som en kanonstrumpa. Den MÅSTE jag köpa när jag kommer till Tyskland. Dock har jag ingen resa dit planerad, men man vet ju aldrig Tyskland är inte så långt bort. Det är bara ca 4-5 timmar till Rödby/Puttgarden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.nylons-strumpfhosen-shop.de/ är också ett alternativ! Jag är i full gång med att använda den hudfärgade varianten nu.

   Radera
 2. Tack för en bra länk.

  SvaraRadera