onsdag 11 mars 2015

Island

Trasparenzes höstkollektion 2012/2013 hade länder som tema, och hela Norden utom Sverige fanns representerade som strumpbyxor och stay ups. Av de nordiska länderna tyckte jag att Island hade det mest tilltalande mönstret i form av stilrena rutor med tillhörande låtsas-höfthållare.


Enligt uppgift ska plagget vara stickat i 60 denier respektive 20 för den "nakna" delen. Finishen är matt och tyget känns slitstarkt. Det är också en rätt värmande strumpbyxa för den kallare årstiden.
Det jag gillar är att rutmönstret känns så klassiskt elegant att det skulle passa in på den mest konservativa tillställning, men i hemlighet så är det lite "vågat".


Som bekant är jag ett fan av Trasparenze, och med Iceland så finns en design som är vardagselegant. Jag gissar att det är svårt att komma över dessa nu, men om ni finner ett par så har ni hittat en guldklimp!


In English: Iceland from Trasparenze's A/W 2012/2013 collection. Elegant for any occasion, with the little surprise of the fake suspender. Quite warm, too!

4 kommentarer:

 1. Tjusiga ��

  SvaraRadera
 2. Snygga strumpor. Eftersom det är några år sedan dem fanns i kollektionen lär det väl vara svårt att få tag på dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det lite trista med säsongskollektioner. En del design borde finnas permanent!

   Radera