torsdag 26 februari 2015

Whyte

Snö eller ej - vitt kan vara magiskt fint om vintern. Slaskväder och egna klumpigheter undvikes såklart helst. För drygt ett år sedan så köpte jag ett 2-pack strumpbyxor från Lindex Holly & Whyte-kollektion. Holly & Whyte ska tydligen vara "preppy" och då fnissar jag lite åt de ärtgröna strumpbyxorna i duon, inte så klassiskt kanske. Crèmevitt med marinblå prickar passar i så fall bättre in i den bilden.


Tyget är faktiskt riktigt härligt! Det är stickat i 60 denier och är sådär alldeles lagom tjockt; håller värmen men är inte otympligt. Bra stretch (hela 12 % elastan) och känner man på ytan så kan man luras att tro att det ingår lite bomull i mixen, men det är helt syntetiskt.


Hade det inte varit för att vitt är en färg jag bär på benen mer sällan så hade jag kategoriserat strumpbyxan som "bra basplagg". Bekväm, starkt tyg och tåförstärkning är saker som gör att jag tror att den håller för mycket. En prislapp på 100 kr för 2 par är också ett plus.
Hoppas att det kommer fler färger och mönster i samma tyg!


In English: Cream white tights with marin blue dots from Lindex' Holly & Whyte collection. Knitted in 60 denier in a very nice fabric, strong and stretchy (12 % elastan).

6 kommentarer:

 1. Kul strømpebukse!

  SvaraRadera
 2. De där har jag också, och jag håller med om att de är bekväma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte använt de gröna än, men ser fram emot att mysa i dem, haha!

   Radera
 3. Frisk og ikke noe prangende strømpebukse var det:)
  Og er den også varm er det jo en bonus. Men du skriver den nok ikke inneholder bomull, men på nærbildet ser det vitterlig ut for at den nettopp gjør det;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Innan jag slängde förpackningen så anteckade jag (i min dator) vilka material strumpbyxan är gjord av: 80 % polyamid, 12 % elastan, 8 % polypropen. Ingen bomull här, inte! :)

   Radera