onsdag 21 december 2011

Siria

Här kommer den strumpbyxa som jag tyckte var roligast ur Oroblus höstkollektion, och i ärlighetens namn så är den ganska diskret. De dåliga ljusförhållanden såhär års gör säkert sitt till för diskretionen - lite mörker och voilà, så ser det ut som en vanlig gråsvart variant. Jag kan tänka mig att den passar er som gillar det enkla, eller har en nedtonad dresscode på arbetet. Själv blev jag lite förvånad över att den var så pass enkel jämfört med bilden på förpackningen, men det kanske finns olika färgvarianter? Min är i alla fall i färgen svart. Här kommer Siria:Mönstret får mig att tänka på traditionellt handarbete; brodyr och väggbonader och liknande. Det känns som ett väldigt svenskt mönster, även om såklart alla länder och kulturer har sina egna traditioner inom området. Men låter jag min fantasi flyga iväg så ser jag en liten stuga i granskogen i norra halvan av Sverige, snön ligger på marken omkring och inomhus brinner en varm brasa..Den är stickad i 70 denier och storlek och passform sitter som vanligt bra på mig, som det brukar göra från märket. Det som däremot är förvånande är att materialet är ovanligt styvt. Oroblu brukar göra härligt mjuka och stretchiga strumpor, men här är både stretchighet och känslan mot huden på en klart lägre nivå än vad jag är van vid.
Efter några timmars användning så börjar strumpbyxan dock bli mer och mer följsam.

Hållbarhetsmässigt har jag dock under 2 dagars användning inte hittat något att klaga på - ingen påverka på tyget här inte.
Butikspris ligger på 230 kr vilket kanske känns i högsta laget. Men hittar man någon rabattkupong så kommer man genast ned på en rimligare prisnivå. Man får inte vara dum! :)In English: Siria tights from Oroblu. The pattern reminds me of old handycraft culture. Surprisingly, when I compare to my other tights from the brand, this one's more rough against the skin and has worse stretch. But it seems to hold good, after 2 days of wearing it.

7 kommentarer:

 1. vackra som vanligt grattis Lady

  SvaraRadera
 2. Kanskje den blir litt "stiv" siden den kanskje er satt sammen av to forskjellige farger over det hele?
  Men uansett så den rett så fin;-)

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte att det var en gråblå färg på strumporna. Jag kunde inte se det som du såg i mönstret. Det jag såg var blommor med en del renar eller motsvarande.
  Det var snygga strumpor, som vanligt.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar dom! Du är ett föredöme ;-)

  SvaraRadera
 5. God jul!!! Jag hoppas att du har en bra julhelg med många mjuka julklappar med fina strumpor i.

  SvaraRadera
 6. Hej och God Fortsättning på Strumpbyxåret!

  SvaraRadera
 7. hakan: As always, thank you! :)

  Strømpebukser: Den teorin har jag inte en övervägt. Fast det kanske kan vara så? De från Kunert är ju också i två färger och jag har något annat par också i liknande..

  LM: Ah, mina associationer flyger iväg som de ibland kan göra. Fast renarna kom i den senaste strumpbyxan. :)
  Och god fortsättning till dig LM! Här blev det inga strumpor alls faktiskt, men fina skor att stoppa strumporna i är inte helt fel.

  Jocke: Haha, tack! Det känns ypperligt att få kallas för ett föredöme.

  Strumpbyxverkstan: God fortsättning själv!

  SvaraRadera