onsdag 6 januari 2016

Adventure

Låt oss inleda det nya året med ett par lyxiga vinterstrumpbyxor. De kommer från Trasparenzes filminspirerade höst/vinterkollektion 2013 (om jag minns rätt!) och heter Adventure.


De har en matt finish och som synes är insidorna av benen enkelt svarta och utsidorna har ett leopardmönster i kastanjebrunt. Trasparenze anger tyvärr i princip aldrig deniertal på förpackningarna, men genom googling finner jag ett påstående om 100 denier. Visserligen är tyget tjockt men inte så tjockt att jag hade gissat på det, utan kanske mer omkring 80.
Strumpbyxan är dock ett gott val för kyliga dagar, men i minusgrader med snö och blåst skulle jag klart rekommendera något i ull istället.


Jag köpte dem för 300 NOK, vilket är ett rätt högt pris även nu när den norsk kronan är lika mycket värd som en svensk krona. De sitter bra på och känns sköna att bära, men det finns några mindre saker att anmärka på när priset ändå var högt. Till exempel är inte kanten mellan svart och leopard helt perfekt överallt, utan ser lite ruffig ut på något ställe. På ett ställe på det svarta är det som att en tråd har gått, vilket jag inte vet hur jag har lyckats med faktiskt. Antingen var tyget oväntat känsligt eller så kan det ha varit så från start. Jag upplever även att leopardmönstret kan bli lite onödigt luftigt vid uttänjning, som kan ses på bilden nedan.
Petitesser i det stora hela, men med högre prisbild förväntar jag mig mer perfektion. Men det är fortfarande en mycket trevlig strumpbyxa med användningsområden alltifrån skogsvandring till konserter.


In English: Adventure tights from Transparenze, with a matte finish and (probably) 100 denier. The price was quite high with 300 NOK, and there are some small things that could be better according to the price, but overall it's a nice and warm pair of tights.
2 kommentarer:

  1. Läckra strumpbyxor. Dock inte i min prisklass så att säga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De hamnar ju helt klart i lyxsegmentet!

      Radera