onsdag 23 februari 2011

Lattice

Det är alltid kul när man får prova ett strumpmärke för första gången! Det här är mina första strumpbyxor från tyska märket Hudson, som tillhör det kanske mer kända märket Kunert. Jag får uppfattningen om att Kunert står för de mer klassiska strumporna, medan Hudson är mer specialiserat på ungdomliga modestrumpor.



Med små bokstäver står det på baksidan av förpackningen "Lattice" så jag gissar att det är namnet på strumpbyxan. Galler alltså. Javisst kan man se mönstret som ett slags galler för benen. Att strumpbyxan inte är rakt igenom "vanligt randig" finner jag är uppfriskande för ögat. De horisontala ränderna bryts av med en vertikal, heltäckande och serpentinsvängd rand som går runt om benen, som nedan synes.



Förutom att jag finner den snygg, vad har den mer för positivt? Den är välsittande och finns i dubbelstorlekar. Stickad i 50 denier, vilket i och för sig måste avse de mer täckande partierna, och är ganska värmande. Hållbarheten verkar rätt bra, men man ska akta sig för att för att dra i de ljusa ränderna där stickningen är som tunnast.



Jag betalade 200 kr i butik för dessa. På Internet ser andra modestrumpor från Hudson ut att vara 50 - 70 kr billigare, utan fraktkostnad inräknad. Jag ser helt klart fram emot fler strumpor från märket i alla fall!



In english: Tights from german Hudson. A fun and young look, and with a nice fitting. I'm looking forward to wear more tights from this brand!

1 kommentar: